Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες λίγο πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδος στην επαρχία της Πάρμας, στη βόρεια Ιταλία, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές», δήλωσε ο Ντιμίτριο Ετζίντι, υπεύθυνος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην Εμίλια-Ρομάνια, την περιοχή στην οποία βρίσκεται η πόλη της Πάρμας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 60 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός ιδιαίτερα στη Γένοβα (Λιγουρία), το Τορίνο, την Μπολόνια και το Μιλάνο, αλλά και στην Τοσκάνη και τη Βενετία. Πολλοί άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους μετά το σεισμό, ενώ οι πυροσβεστικοί σταθμοί κατακλύστηκαν από τηλεφωνήματα.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Μιλάνο δήλωσε ότι δέχθηκε «πάρα πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που είχαν τρομοκρατηθεί και ήθελαν να τους καθησυχάσουν και να μάθουν τί συνέβη ακριβώς».

Πολλοί κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους και δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στα σπίτια τους. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη στην ίδια περιοχή, κοντά στην Πάρμα και την οροσειρά των Απεννίνων, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από την οποία επίσης δεν υπήρξαν θύματα ή υλικές ζημιές.

Σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής της χώρας, αν και δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς προβλέψεις, οι σεισμικές αυτές δονήσεις δεν δείχνουν να έχουν κοινά χαρακτηριστικά με εκείνες που κατέληξαν στον καταστρεπτικό σεισμό της Λ\’ Άκουιλα, της 6ης Απριλίου 2009. Κατά επιστήμονες του ινστιτούτου, οι σεισμικές δονήσεις ενδέχεται να συνεχιστούν.

Kλείνουν προληπτικά τα σχολεία μετά την νέα σεισμική δόνηση

Μετά τη νέα σεισμική δόνηση οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν προληπτικά τα σχολεία της περιοχής, που συμπεριλαμβάνει και την ιταλική συμπρωτεύουσα, το Μιλάνο.

«Δεχόμαστε αμέτρητες κλήσεις από πολίτες που έχουν τρομάξει και προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη», δηλώνουν οι υπεύθυνοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα εξήντα ένα χιλιόμετρα. Αν ήταν πιο κοντά στην επιφάνεια της γης, οι συνέπειες θα ήταν διαφορετικές», δήλωσε στην ιταλική τηλεόραση Rai, ο Ντομένικο Τζαρντίνι, πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής. Η πολιτική προστασία έκανε γνωστό ότι έως τώρα δεν προκύπτει πως υπάρχουν τραυματίες ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook