Την παραγωγή τεχνητού κρέατος σε τεράστια δοχεία επεξεργασίας προτείνουν οι επιστήμονες ως λύση για τη διατροφική κρίση, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, το έτος 2050 δε θα είναι πλέον διαχειρίσιμη, αναφέρει το zougla.gr.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Φίλιπ Θόρτον του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών Ζωικής Παραγωγής του Ναϊρόμπι στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»: «Η παραγωγή τεχνητού κρέατος και γάλακτος σε τεράστια δοχεία επεξεργασίας, είναι η μία λύση έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσε να εφαρμοστεί, ενώ η δεύτερη είναι η ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν όχημα για τη θεραπεία των εκτρεφόμενων ζώων».

Εξάλλου, σύμφωνα με 21 διαφορετικές έρευνες που δημοσίευσε η Βασιλική Κοινότητα της Βρετανίας, η εναπομείνασα έκταση καλλιεργήσιμης γης στον πλανήτη δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού και όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», οι αγρότες το 2050 δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση για αγροτικά προϊόντα!