Tο επείγον αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για την έγκριση πόρων από το πράσινο Ταμείο (πρώην ΕΤΕΡΠΣ) για την απαλλοτρίωση εκτεταμένου χώρου πρασίνου συνολικού εμβαδού 26 περίπου στρεμμάτων, αξίας 23 περίπου εκατομμυρίων € σύμφωνα με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, στην Ανατολική πλευρά του Ηρακλείου (προσφυγική συνοικία Πατελών) μετέφερε με αναφορά του, ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης προς την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη ζητώντας της να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του Δήμου.

Ο συγκεκριμένος χώρος, γνωστός στους κατοίκους του Ηρακλείου ως οικόπεδο Λυδάκη ,θεωρείται ως ο μεγαλύτερος ελεύθερος χώρος σε όλο το εντός σχεδίου πόλης συγκρότημα του Ηρακλείου και θα μπορούσε να αποτελέσει με βάση τα σχέδια του Δήμου έναν πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου.

 Ο κ. Παρασύρης επισύναψε στην αναφορά του επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου στην οποία η εν λόγω απαλλοτρίωση χαρακτηρίζεται «στρατηγικής σημασίας για το περιβάλλον, το Ηράκλειο και τη ποιότητα ζωής των Ηρακλειωτών». Ο Δήμος Ηρακλείου με την επιστολή του επισημαίνει επίσης ότι το θέμα είναι επείγον και ώριμο και παρακαλώντας την κ. Μπιρμπίλη να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook