Με απάντηση του προς τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει επισημαίνοντας την ανάγκη για την ύπαρξη σχεδιασμού για το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ και τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν τα εθνικά συμφέροντα επειδή κάποιοι επικαλούνται τη παρανοϊκή άποψη περί Κυβέρνησης ειδικού σκοπού, έλαβε την απάντηση ότι τόσο το ΥΠΕΚΑ, όσο και τα συναρμόδια Υπουργεία εξετάζουν το θέμα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

«Με το νόμο που αφορά την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων (ν.2289/95), ρυθμίζονται θέματα αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», επισημαίνεται στην απάντηση του ΥΠΕΚΑ, προς το Βουλευτή.

Ειδικότερα το Υπουργείο αναφέρει ότι ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, ορίζεται ότι το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ής κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών, όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το έυρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.

«Όπως είναι γνωστό το ΥΠΕΚΑ προχώρησε στην προκήρυξη Διεθνούς Δημόσιας Πρόσκλησης για συμμετοχή σε σεισμικές ερευνητικές εργασίες απόκτησης δεδομένων μη αποκλειστικής χρήσης εντός θαλάσσιας ζώνης στη Δυτική και Νότια Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην απάντηση του το Υπουργείο, προς τον κ. Κεγκέρογλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook