Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν δεν υλοποιηθούν κάποια από τα ζητήματα που έχει θέσει εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είναι αποφασίσμενος να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε δήλωσή του ο κ.Καρατζαφέρης χαρακτήρισε δύσκολη ημέρα τη σημερινή και είπε ότι προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου για την ανάγκη δυο διαπραγματεύσεων.

«Μία με την τρόικα και μία με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, για να δούμε εάν και πόσο μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος, αυτό το οποίο έχουμε μπροστά μας» όπως υποστήριξε και κατέληξε:

«Η προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν μας ενθαρρύνει».

Μιλώντας νωρίτερα στον Real FM χαρακτήρισε κωμική την απαίτηση της τρόικας για έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών και τραγικό το αίτημα για μειώσεις μισθών.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, όπως σημειώνει το in.gr, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να βάλει υπογραφή ευτελισμού και ότι στη σημερινή συνάντηση με τον Λουκά Παπαδήμο θα θέσει ένα πλαίσιο άλλων παραμέτρων προς συζήτηση.

«Δεν φοβάμαι καθόλου τη χρεοκοπία το Μάρτιο» τόνισε ο κ.Καρατζαφέρης υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης. «Μην είστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα γίνουν όπως αναφέρονται στο δεκασέλιδο κείμενο της τρόικας. Αυτό το κείμενο δεν μπορεί να περάσει » δήλωσε αναφορικά με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών και επεσήμανε ότι μόνο ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να υπογράψει. Κατέληξε ότι το κείμενο των προαπαιτούμενων της τρόικας του δίνει δυνατότητες εντελώς διαφορετικής προσέγγισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook