Μπορεί οι πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους να μην επέτρεψαν στον Γενικό Δείκτη να ολοκληρώσει σε θετικό έδαφος την Παρασκευή, η εβδομάδα ωστόσο έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Η άνοδος στις τράπεζες συνεχίστηκε κι έτσι σε 13 συνεδριάσεις (εκ των οποίων μόλις η μία πτωτική) ο τραπεζικός δείκτης «μετρά» συνολικά κέρδη 86,33%.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ξεχώρισε εκ νέου ο αυξημένος τζίρος, που άγγιξε τα 120 εκατ. ευρώ.

Το θετικό σερί αποδόσεων «έχει εξελιχθεί σε ένα από τα δυναμικότερα ράλι σε ταχύτητα και αποδόσεις της τελευταίας δεκαετίας» σχολιάζει στο εβδομαδιαίο δελτίο τα η Beta Securites, τονίζοντας ότι «σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έχουν καταγραφεί επιμέρους αποδόσεις που προσεγγίζουν το 200% στις τραπεζικές μετοχές, ενώ η κλαδική ανοδική εικόνα των τραπεζών δεν έχει αφήσει ασυγκίνητες και άλλες δεικτοβαρείς εταιρίες οι οποίες κινούνται περισσότερο από την κεκτημένη ταχύτητα της αγοράς».

«Είναι μια άνοδος που ξεκίνησε σαν αντίδραση στο πτωτικό ράλι που λαμβάνει χώρα από τον Ιούλιο του 2011 και μετά και, στην πορεία, απέκτησε χαρακτηριστικά που αύξησαν την διάχυση της τάσης και της συμμετοχής σε μεγαλύτερο αριθμό μετοχών» σημειώνει η χρηματιστηριακή, προσδιορίζοντας ως κυριότερο φορέα μεταστροφής της τάσης τη «λύση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με μετοχές που δεν αλλοιώνουν το δικαίωμα ψήφου και την υφιστάμενη ιδιοκτησιακή δομή».

Η Beta κάνει επίσης λόγο για «προυποθέσεις συνέχισης της ανόδου, με την συνδρομή θετικών ειδήσεων, είτε με την ανακοίνωση των όρων του PSI, είτε με την προώθηση της δανειακής σύμβασης η οποία θα επιταχύνει την χορήγηση του νέου δανείου προς την Ελλάδα».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,68% στις 745,67 μονάδες, μετά από διακύμανση 51 μονάδων (μεταξύ του +3,25% και -3,45%).

Για τον δείκτη των τραπεζών, που ενδοσυνεδριακά έφτασε να ενισχύεται έως και 16,03%, τα κέρδη στο κλείσιμο διαμορφώθηκαν σε 3,40% στις 396,68 μονάδες.

Την Παρασκευή διακινήθηκε στο ΧΑ όγκος 98,04 εκατ. τεμαχίων αξίας 119,68 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 102 μετοχές έκλεισαν με απώλειες, 58 ενισχύθηκαν και 115 παρέμειναν αμετάβλητες.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook