Ξεπέρασαν τις 800.000 μονάδες παγκοσμίως οι πωλήσεις των υβριδικών οχημάτων της Honda μέχρι το Δεκέμβριο του 2011. Ο αριθμός-ορόσημο επιτεύχθηκε 12 χρόνια και 2 μήνες από την έναρξη πωλήσεων της πρώτης γενιάς του Honda Insight στην Ιαπωνία, το Νοέμβριο του 1999, που προσέφερε οικονομία καυσίμου 35 χλμ. ανά λίτρο, την καλύτερη παγκοσμίως εκείνη την εποχή στην κατηγορία βενζινοκίνητων οχημάτων.
 
Η πρώτη γενιά των υβριδικών μοντέλων της Honda, (Insight, Civic Hybrid και Accord Hybrid) εφοδιάζονταν με το πρώτο, ελαφρύ και συμπαγές υβριδικό σύστημα IMA (Integrated Motor Assist). Πιο πρόσφατα, μετά το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς Insight το 2009, η Honda κυκλοφόρησε συνολικά έξι νέα υβριδικά μοντέλα τα τρία τελευταία χρόνια, επεκτείνοντας έτσι τη γκάμα των υβριδικών οχημάτων και αυξάνοντας τις πωλήσεις της. 

\"\"

 
Οι ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις υβριδικών οχημάτων Honda για το 2011 ήταν περίπου 200.000 μονάδες (αύξηση 30% συγκριτικά με το 2010), και οι συνολικές υβριδικές πωλήσεις της Honda ξεπέρασαν τις 500.000 μονάδες. Στην Ιαπωνία, το ποσοστό υβριδικών οχημάτων ξεπέρασε το 45% όλων των νέων ταξινομήσεων Honda το Δεκέμβριο του 2011.
 
Σήμερα, η Honda διαθέτει επτά υβριδικά μοντέλα σε περίπου 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επίσης, το λανσάρισμα του ILX -του πρώτου μοντέλου Acura με υβριδικό σύστημα- προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2012 στη Β. Αμερική.

\"\"

 
Στο πλαίσιο του παγκόσμιου περιβαλλοντικού σλόγκαν Blue Skies for Our Children, η Honda θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μεγαλύτερη διείσδυση των υβριδικών οχημάτων στην αγορά, με στόχο μία κοινωνία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook