Κακούργημα θα θεωρείται πλέον (κάθειρξη έως είκοσι χρόνια) η παράνομη οπλοφορία πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων, όπως κατέθεσε με τροπολογία του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Το νομοσχέδιο εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.

Επίσης με άλλη προσθήκη του υπουργού αίρεται το αξιόποινο της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, αρκεί ο κάτοχος να εμφανισθεί αυτοβούλως στις αρχές -δηλαδή πριν ελεγχθεί- και να το δηλώσει καταβάλλοντας το 20πλάσιο του παραβόλου.

Η αντιπαράθεση Μαρκογιαννάκη-Πιπιλή

Στο περιθώριο της συζήτησης, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή και του ανεξάρτητου βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, όταν η πρώτη μνημόνευσε την πολύ κακή συνήθεια των Κρητικών για τις μπαλωθιές σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η αναφορά της κ. Πιπιλή στους κ.κ. Κώστα Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Μαρκογιαννάκη που σε έντονο ύφος είπε ότι και κατά την επίσκεψη Σαμαρά "έπεσαν μπαλωθιές"

Κουβέντα στην κουβέντα η κ. Πιπιλή απεκάλεσε τον συνάδελφό της "ορντινάντσα", ενώ εκείνος της είπε "να πάει να κάνει κάποια επίδειξη χορού για την μάθει ο κόσμος".- Κι εσείς να πάτε να πλύνετε τα πιάτα, που δεν πρόλαβα, γιατί εργάζομαι, ανταπάντησε η βουλευτής.

Τελικώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων ανακάλεσαν αμφότεροι τις βαριές κουβέντες.