Σύμφωνα με το CNN Turk, o Τούρκος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, İrsen Küçük, αναφερόμενος σε εφημερίδες που αναφέρουν ότι το PKK έχει βάσεις εκπαίδευσης στην ορεινή περιοχή του Πενταδάκτυλου της κατεχόμενης Κύπρου, τόνισε ότι οι πληροφορίες έχουν σοκάρει όλη την Τουρκία και στερούνται πραγματικής βάσης.

Συγκεκριμένα, ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου σε γραπτή του δήλωση, σχετικά με το θέμα αυτό, δήλωσε:

«Σήμερα μερικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί στην Τουρκία, ανέφεραν ότι υπάρχουν βάσεις του PKK στον ορεινό όγκο του Πενταδάκτυλου και εκεί εκπαιδεύονται. Αυτή η πληροφορία δεν έχει καμία βάση και έχει προκαλέσει σοκ σε όλη τη χώρα».

Ο Küçük δήλωσε ότι το ψευδοκράτος είναι ασφαλές από κάθε άποψη και δεν υπάρχει αλήθεια για τα αναφερόμενα. Καθόρισε ως αβάσιμες της πληροφορίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας και ζήτησε να είναι πιο υπεύθυνα και ενημερωμένα «όταν καλύπτουν τέτοια ευαίσθητα θέματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και ενσπείρουν τη διχόνοια, διαστρεβλώνοντας την εικόνα και τη φήμη της χώρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook