Με αίτημα να κλείσει και να καταργηθεί το το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) οργάνωσε σήμερα στις 11 το πρωί, έξω από το πρώην Γ΄ Σώμα Στρατού έδρα του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης μπροστά από την πύλη του Στρατηγείου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν συμβολικά τις σημαίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Ζώκας αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη).

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου περνώντας μπροστά από την αμερικάνικο προξενείο οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά την σημαία των ΗΠΑ.

Από 1η Γενάρη και για ολόκληρο το 2012 το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης με την επωνυμία «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα» (NDC-GR) ανέλαβε τη Διοίκηση του Χερσαίου Τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF).

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ως «έθνος πλαίσιο» επιβαρύνεται ετήσια με 3.800.000 ευρώ ως έξοδα λειτουργίας του Στρατηγείου, τη στιγμή που με πρόσχημα την οικονομική κρίση παίρνονται μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα, με τη συγκεκριμένη συμφωνία περί ίδρυσης και λειτουργίας του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ για τις ανάγκες και τους σκοπούς των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, εκθέτοντας έτσι τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

«Απόδειξη της αναβαθμισμένης εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς είναι και η προετοιμασία της, μέσω του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, για τη στρατολόγηση 24 εμπορικών πλοίων που θα μεταφέρουν πολεμικό υλικό και καύσιμα στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου», επισημαίνεται.

thousandnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook