Χιλιάδες πολίτες στο Μπαχρέιν που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της χώρας που έχει διοριστεί από την βασιλική σουνιτική οικογένεια συγκεντρώθηκαν το βράδυ στην Μανάμα όπου πολλές δεκάδες εκατοντάδες πολίτες -στην πλειοψηφία τους Σιίτες- έχουν καταλάβει την πλατεία του Μαργαριταριού, σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους.

Άνδρες και γυναίκες συγκεντρώθηκαν πέριξ του σουνιτικού τζαμιού Αλ Φάτεχ κατά την τελευταία προσευχή της ημέρας.

Ζήτω ο Άμπου Σαλάμ» φώναζαν οι πιστοί στη μοναρχία αναφερόμενοι στον βασιλιά Χαμάν Μπεν Ισσα Αλ-Χαλίφα και κράδαιναν τις ασπροκόκκινες σημαίες του βασιλείου και πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας που διοικεί τη χώρα από το 1971.

Ένας σιίτης διαδηλωτής που είχε τραυματιστεί με σφαίρα στο κεφάλι την Παρασκευή, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Μανάμα, ανακοίνωσε στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Ο 20χρονος Ρέντχα Μοχάμεντ ήταν κλινικά νεκρός μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα του στρατού την Παρασκευή, διευκρίνισε ο Αμπντέλ Τζαλίλ Χαλίλ Ιμπραχίμ, ο επικεφαλής του σιιτικού συνασπισμού Ουέφακ στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο νεαρός καταγόταν από την περιοχή Μαλίκια, δυτικά της Μανάμα.

Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε επτά τον αριθμό των νεκρών από την αρχή της εξέγερσης στο Μπαχρέιν στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την αντιπολίτευση και τις οικογένειες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook