Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή σε εκλογές εντός του Φεβρουαρίου, ζητά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με σημερινή δήλωσή του, σχολιάζοντας τα περί επιτρόπου στην Ελλάδα και τις νέες προτάσεις της Τρόικας.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι οι απαιτήσεις της Τρόικας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του PSI, που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να καταστήσει βιώσιμο το χρέος, ξεπερνούν κάθε όριο λογικής, καθώς, όπως αναφέρει, δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για σχέδιο λεηλασίας της χώρας και εκχώρησης της κυριαρχίας της στην ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία και στη διεθνή τοκογλυφία.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός περιορισμένης θητείας, που επέλεξαν προ διμήνου να παρακάμψουν τη λαϊκή κατακραυγή, δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να υπογράψουν στο όνομα όλων των Ελλήνων, την καταδίκη της χώρας. Η μόνη επιλογή εθνικής ευθύνης που τους έχει απομείνει είναι, σήμερα κιόλας, να αποφασίσουν την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, μέσα στο Φλεβάρη».

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι εγκληματική για το λαό και επιζήμια για τη χώρα, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

protothema.gr