Δεν τα κατάφεραν οι νεανίδες του Ν.Ο. Χανίων να εξασφαλίσουν την πρόκριση για τη β’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, καθώς με τέσσερις ήττες και μία μόλις νίκη που σημείωσαν, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το συγκρότημα του Μανόλη Φαρμάκη θα άξιζε πάντως καλύτερης τύχης εφόσον προηγουμένως η προετοιμασία του δεν γινόταν κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της έλλειψης πετρελαίου στο κολυμβητήριο Χανίων, αιτία που κρίνεται ως καθοριστική για τον αποκλεισμό του.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του χανιώτη τεχνικού: «αποκλειστήκαμε γιατί δεν ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Κατεβήκαμε στο πρωτάθλημα χωρίς να έχουμε παίξει ούτε ένα φιλικό ή να έχουμε κάνει έστω σοβαρές προπονήσεις. Συν τοις άλλοις υστερήσαμε πολύ και σε φυσική κατάσταση. Με το να μην έχουμε όμως τη δυνατότητα να προπονηθούμε στη μεγάλη πισίνα, ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία μας… Οι άλλες ομάδες ήταν περισσότερο προετοιμασμένες. Προσωπικά δεν απογοητεύομαι διότι θεωρώ ότι με καλύτερη προετοιμασία θα περνούσαμε. Τα κορίτσια έδειξαν πως έχουν δυνατότητες αρκεί να μπορούν να προπονούνται σωστά. Αν εξαιρεθούν ίσως τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο που ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου, στα τρία υπόλοιπα παρουσιάσαμε πολύ καλό πρόσωπο και ειδικά με το Ρέθυμνο και τη Χίο, η κούραση ήταν η αιτία που δε μπορέσαμε να κερδίσουμε».

Ο Ν.Ο. Χανίων παρόλο που ξεκίνησε το πρωτάθλημα πολύ καλά, κερδίζοντας την 1η αγωνιστική την Ατλαντίδα Χαλανδρίου με 8-5, ουσιαστικά έχασε την πρόκριση από την ήττα του την 3η αγωνιστική από τη Χίο, στο γκολ, 10-9. Με το Ρέθυμνο, που είχε μια δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση, ηττήθηκε με 14-7, ενώ ο Πανιώνιος επιβλήθηκε με 10-4 και ο Ολυμπιακός με 17-2.
Πρώτη σκόρερ της χανιώτικης ομάδας ήταν η Καπετανάκη με 11 γκολ. 5 σημείωσε η Μπεμπλιδάκη, 4 η Ευφραιμίδου, η Παντελάκη και η Φουφουλάκη και 1 η Ρούσσου και η Φράγκου.
Την πρόκριση πήραν ο Πανιώνιος, ο Ολυμπιακός, η Χίος και το Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook