Δύο μήνες μετά την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης και ενώ ο νόμος ορίζει πως μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν συσταθεί οι δύο σχολικές επιτροπές για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα, που αντικαθιστούν τις παλιές, ακόμη δεν έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την σύστασή τους.

\”Απο τον Νόμο προβλέπεται η ίδρυση δύο νομικών προσώπων που αφορούν , ένα στην πρωτοβάθμια και ένα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση . Ο νομοθέτης λέει ότι μέχρι τις 28/2 θα πρέπει να συσταθούν αυτά τα νέα νομικά πρόσωπα εφόσον όμως υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση.

Απο την ενημέρωση που είχαμε την Παρασκευή επικοινωνώντας με το υπ.Παιδείας, δεν υπάρχει ακόμη η υπουργική απόφαση και ως εκ τούτου οι Σχολικές Επιτροπές λειτουργούν όπως λειτουργούσαν μέχρι σήμερα\” είπε η αρμόδια αντιδήμαρχος Χανίων κα Χρυσή Μιχαηλάκη Χατζηδάκη.

Στο μεταξύ και φέτος , φαίνεται πως τα χρήματα που θα δοθούν για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων θα είναι δραστικά μειωμένα όπως και πέρυσι.

\”Όσον αφορά στο προηγούμενο έτος είναι αλήθεια ότι υπήρχε μια μείωση των πιστώσεων. Παρόλα αυτά τα χρήματα που αφορούσαν στην προηγούμενη σχολική χρονιά έχουν δοθεί και έχουν τακτοποιηθεί οι ανάγκες στον βαθμό που θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν\” δήλωσε η κα Χατζηδάκη.

Σε ότι αφορά στο 2011, όπως είπε \”απο έγγραφο που ήρθε απο το υπουργείο και το οποίο αφορά στην πρώτη καταβολή της πίστωσης για τις λειτουργικές ανάγκες , η πίστωση ανέρχεται σε 267.000 ευρώ. Συγκρίνοντας με την ανάλογη δόση του περσινού έτους η διαπίστωση είναι πως είναι περίπου στα ίδια πλαίσια. Όμως δεν ξέρω πόσες θα είναι οι υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις που αφορούν στο 2011\”.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αγωνία τους για το τι μέλει γενέσθαι καθώς τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων τρέχουν.

\”Οι περικοπές που έχουν υποστεί οι σχολικές επιτροπές το 2010, είναι της τάξης του 55-60% σε σχέση με το 2009\” επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Χανίων Νεκτάριος Πετράκης, τονίζοντας πως φέτος οι \”Καλλικρατικοί\” δήμοι είναι επιφορτισμένοι με περισσότερες αρμοδιότητες σε σχέση με τα σχολεία και είναι άγνωστο εαν οι πιστώσεις θα είναι επαρκείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook