Αθωώθηκε ο Αρχηγός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, για το περιστατικό που είχε αποκαλύψει κυριακάτικη εφημερίδα, που υποστήριζε ότι είχε ζητήσει από τους άλλους Ευέλπιδες, να τραγουδήσουν τον ύμνο της 21ης Απριλίου, στην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της \”Κυριακάτικης Δημοκρατίας\”, το βράδυ της Παρασκευής, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής αποφάσισε με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά, την αθώωση του αρχηγού των Ευέλπιδων για το περιστατικό.

Όπως μάλιστα αναφέρουν πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, δεν αναμένεται να επιβληθεί και καμία άλλη ποινή στον Ευέλπιδα αρχηγό.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με την εις βάρος του κατηγορία, στις 17 Νοεμβρίου, είχε ζητήσει από ομάδα Ευέλπιδων να τραγουδήσουν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Το συμβάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα που το είχε αποκαλύψει, είχε συμβεί μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, οπότε και ο αρχηγός της τάξης των Ευέλπιδων σηκώθηκε στο βήμα και ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες.

Αμέσως μετά, κατηγορήθηκε ότι ζήτησε να απομακρυνθούν οι Κύπριοι και αλλοδαποί μαθητές και άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του, ότι \”η επανάσταση της 21ης Απριλίου είχε διαστρεβλωθεί\”.

Στη συνέχεια, μαζί με ακόμα πέντε άτομα, τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Όπως όμως έγινε γνωστό, οι Ευέλπιδες δεν είχαν τραγουδήσει τον ύμνο, αλλά είχαν παραφράσει κομμάτια του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook