Έτοιμος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις είναι ο δήμαρχος Κάσου κ. Δημήτρης Ερωτόκριτος αφού δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Δήμου του.

Όπως δήλωσε ο κ. Ερωτόκριτος στο dimokratiki.gr λίγο πριν αναχωρήσει για την Κομοτηνή, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο Δήμος της Κάσου έχει μείνει μόνο με ένα υπάλληλο!

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που άρχισε να παίρνει διαστάσεις από το έτος 2009, με την απαγόρευση προσλήψεων στο δημόσιο τομέα», δήλωσε ο δήμαρχος.

Με τις εφεδρείες, όπως τόνισε ο κ. Ερωτόκριτος και τις συνταξιοδοτήσεις, ο δήμος της Κάσου έφθασε να απασχολεί μόνο ένα υπάλληλο. «Οι εξαγγελίες, λοιπόν, του Καλλικράτη περί των Δήμων- Κυβερνείων πάνε περίπατο. Με τον ένα διοικητικό υπάλληλο, τις υπηρεσίες Καθαριότητας και ύδρευσης χωρίς μόνιμο προσωπικό, αδυνατούμε να προσφέρουμε και τα βασικά στους δημότες μας», τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας, πως το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα μικρά νησιά όπως η Χάλκη, το Καστελόριζο και το Αγαθονήσι.

«Κάναμε παρεμβάσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ συναντηθήκαμε και με τον κ. Κουκουλόπουλο που μας υποσχέθηκε ότι σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα προβλέπονται οι προκηρύξεις θέσεων προσωπικού, στους μικρούς ΟΤΑ. Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πρέπει να δράσουμε συλλογικά μέσα από την ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ», υπογράμμισε ο κ. Ερωτόκριτος, προσθέτοντας πως θα είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις αν το υπουργείο Εσωτερικών δεν λύσει το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook