Η βομβιστική επίθεση που διέλυσε το ΑΤΜ στην Ξάνθη, ήταν η τρίτη απόπειρα της ίδιας σπείρας κακοποιών που έχουν προσπαθήσει άλλες δυο φορές με τον ίδιο τρόπο να βγάλουν… μεροκάματο. Όμως, τις δυο προηγούμενες δεν κατάφεραν να φύγουν με γεμάτες τσέπες!

Αυτή τη φορά, η έκρηξη στο ATM το οποίο ήταν εγκατεστημένο στο δημαρχείο Μύκης στον οικισμό Σμίνθης του Εχίνου ήταν επιτυχημένη και οι δράστες κατάφεραν να πάρουν περίπου 3.000 ευρώ. Όμως, οι ζημιές που προκάλεσαν στην πρόσοψη του δημαρχείου ήταν πολύ μεγαλύτερες…

Οι βομβιστές ήταν τέσσερις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που τους είδαν να εξαφανίζονται με ένα αυτοκίνητο και η Αστυνομία ερευνά για τον εντοπισμό τους.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τους ίδιους που είχαν παγιδεύσει στις 2 Ιουλίου 2011 το μηχάνημα τράπεζας που ήταν εγκαταστημένο σε κατάστημα με είδη αλιείας στην παραλία Οφρυνίου της Τούζλας στην Καβάλα με σκοπό να ανατινάξουν την θυρίδα όπου βρίσκονται τα χαρτονομίσματα.

Όμως, η θυρίδα δεν άνοιξε και αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή με ένα φορτηγάκι. Δέκα ημέρες νωρίτερα, στις 21 Ιουνίου, οι ίδιοι προφανώς δράστες είχαν αποτύχει να ανατινάξουν ένα ΑΤΜ μιας τράπεζας στα Άβδηρα Ξάνθης, αφού η βόμβα δεν εξερράγη! Τώρα, εξετάζεται αν η συνδεσμολογία των τριών μηχανισμών είναι η ίδια.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook