Εξαφανίστηκε σε ηλικία 18 μηνών. Η Σκότλαντ Γιαρντ το αναζητεί επί 20 χρόνια, ενώ προσφέρθηκαν 560.000 λίρες ως αντάλλαγμα. Θεωρείται μία από τις πολύκροτες αστυνομικές ιστορίες των τελευταίων χρόνων που πλέον θα γίνει υλικό για σενάριο ταινίας στο Χόλιγουντ. Ο Τομ Κρουζ που ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας αποφάσισε να κάνει τα γυρίσματα στο ελληνικό νησί των Δωδεκανήσων, την Κω.

«Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε από τα ελληνικά media και στη συνέχεια έγινε είδηση στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου» αναφέρει η Αγγελική Νικολούλη, η οποία είχε ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη ιστορία μυστηρίου.

Ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου του 1991 από το σπίτι του στην Κω, την ώρα που οι γονείς του ήταν στη δουλειά και οι παππούδες απασχολημένοι με την ανακαίνιση του χώρου όπου έμενε η οικογένεια. Η γιαγιά νόμισε ότι το παιδί ακολούθησε τον θείο του που πήγε στην πόλη για δουλειές. Είχαν περάσει πια πολλές ώρες όταν ανακάλυψε ότι κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν ο εγγονός της. Η Ελληνική Αστυνομία διενήργησε εξονυχιστικό έλεγχο. Τοιχοκόλλησε φωτογραφίες κι ανακοινώσεις παντού ενώ την είδηση πρόβάλε ακόμη και το BBC και έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανέλαβε επικεφαλής της έρευνας κι αρκετούς μήνες σε αεροδρόμια και λιμάνια ίσχυε συναγερμός. Επιχειρηματίας από τη Μ. Βρετανία που συγκινήθηκε από το δράμα της οικογένειας προσέφερε ως αντάλλαγμα σε όποιον βρει το παιδί το ποσό των 560 αγγλικών λιρών. Πριν από μερικούς μήνες η Σκότλαντ Γιαρντ ξανάνοιξε το θέμα και συνεχίζει τις έρευνές της στην Κω, ενώ προβάλλει μια φωτογραφία που έχει επεξεργαστεί στα εργαστήριά της για το πώς θα ήταν ο Μπεν σήμερα 23 χρονών. Η κινητοποίηση για την ανεύρεση του Μπεν έφθασε μέχρι το Χόλιγουντ και διάσημοι ηθοποιοί όπως η Κιμ Μαρς, ο Τομ Άρνολντ και ο Τομ Κρουζ τέθηκαν επικεφαλής στον αγώνα εξεύρεσης μέσω Twitter, όπως δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα. Έτσι, ο σταρ βρέθηκε στην Κω όπου μελετά όλες τις λεπτομέρειες για την παραγωγή της ταινίας που θα γυριστεί στην Κω και θα προβάλει τη χώρα μας μέσα από ένα πολυδάπανο χολιγουντιανό αστυνομικό θρίλερ.