Την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στήριξη των ψαράδων της Κρήτης, ζητάει με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης προς τους Υπουργούς Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννη Διαμαντίδη, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κo. Κώστα Σκανδαλίδη.

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, αναφέρει ο κ. Παρασύρης στην ερώτηση του μετά από δηλώσεις των αλιέων του Ηρακλείου «οι ψαράδες της Κρήτης μένουν εκτός των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χρηματοδότησης, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους από Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία, Σκύρο και 7 άλλα νησιά.

Ο τελευταίος αυτός αποκλεισμός δίνει τη χαριστική βολή στους αλιείς του νησιού, καθώς έρχεται να προστεθεί στην μη αξιοποίηση ενός άλλου προγράμματος, αυτού του αλιευτικού τουρισμού που θα μπορούσε να στηρίξει σε μεγάλο βαθμό το εισόδημα των ψαράδων».

Επειδή οι ψαράδες της Κρήτης αισθάνονται εγακταλελειμένοι από το κράτος, τονίζει ο κ. Παρασύρς «χρειάζονται μέτρα τόσο μακροχρόνιας όσο και βραχυχρόνιας φύσης, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που έχουν υποστεί οι ψαράδες της Κρήτης»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook