Η πιο κρύα εβδομάδα του χειμώνα θα είναι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αυτή που διανύουμε. Εκτός από τις χαμηλές θερμοκρασίες χαρακτηριστικά των ημερών θα είναι επίσης οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί βοριάδες.

Συγκεκριμένα κι όπως είπε  στο Flashnews.gr  ο μετεωρολόγος Μανόλης  Λέκκας\” η επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε από την Κυριακή το βράδυ, θα διατηρηθεί κατά περιόδους και τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη, με εντάσεις που θα φθάνουν τις νυχτερινές ώρες μέχρι τα 7-8 μποφόρ.

Οι βροχές κατά τόπους τη Δευτέρα θα είναι πιο έντονες και με διάρκεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 6 έως τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη, όπως τονίζει ο κ. Λέκκας αναμένονται αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες από τους 5 έως τους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι από το προηγούμενο βράδυ με πιθανό το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν τα 9 μποφόρ στα πελάγη, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόβλημα στις θαλασσιές συγκοινωνίες. Επίσης αναμένονται να χιονίσει στα ορεινά του νησιού.

Την Τετάρτη αναμένεται μικρή ύφεση των καιρικών φαινομένων. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η ένταση τους θα είναι 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα χαμηλότερα και θα κυμανθεί από τους 4 έως τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση αναλυτικά

Χανιά
Ασθενής βροχή προβλέπεται για τα Χανιά σήμερα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους ως 7 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 31/1, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 5 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Ρέθυμνο
Βροχή προβλέπεται για το Ρέθυμνο σήμερα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 7 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή, με την θερμοκρασία στους 6 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 31/1, προβλέπεται βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με χιονόνερο και ενδεχομένως χιόνι, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 3 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Ηράκλειο
Ασθενής βροχή προβλέπεται για το Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 31/1, προβλέπεται ασθενής βροχή, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 5 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία στους 4 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος
Ασθενής βροχή προβλέπεται για τον \’Αγιο Νικόλαο σήμερα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 31/1, προβλέπεται ασθενής βροχή, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 6 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ.

(meteo.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook