Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα της πόλης κλέβουν τη λάμψη από την επιδερμίδα μας και δίνουν θέση στη θαμπάδα και την κουρασμένη όψη. Ειδικά όσες από εμάς κυκλοφορούμε περισσότερο στους δρόμους της πόλης πρέπει να παίρνουμε τα σωστά μέτρα που θα θωρακίσουν την επιδερμίδα μας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις.

Ο συνδυασμός που έχει τις πιο ολέθριες συνέπιες σε ένα περιβάλλον πόλης είναι όπως είπαμε οι ρύποι στην ατμόσφαιρα και πάνω από όλα ο ήλιος (ναι, ακόμα και τον χειμώνα). Η κατάσταση αυτή ευνοεί την ανάπτυξη ελευθέρων ριζών στο δέρμα μας που είναι και οι μεγαλύτεροι εχθροί της ομορφιάς μας.

Για να προστατευτείτε πάρτε τα παρακάτω μέτρα:

  • Χειμώνα-καλοκαίρι χρησιμοποιήστε μία αντηλιακή κρέμα με μικρό SPF (4) την οποία θα απλώσετε πριν την ενυδατική σας κρέμα. Αυτή είναι η καλύτερη προστασία ενάντια στον ήλιο και ένα από τα καλύτερα μέτρα αντιγήρανσης και πρόληψης που μπορείτε να πάρετε.
  • Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε make up χρησιμοποιήστε ένα με SPF.
  • Προσοχή στον βραδινό καθαρισμό με τα κατάλληλα προϊόντα εξυγίανσης τα οποία μπορούν να περιέχουν εκχυλίσματα φρούτων ή ειδικά σχεδιασμένα αντιοξειδωτικά συστατικά.
  • Μετά από μία busy μέρα στο κέντρο της πόλης μην πάτε για ύπνο χωρίς να καθαρίσετε και να τονώσετε καλά την επιδερμίδα σας. Εάν μείνατε μάλιστα με το μακιγιάζ τότε το άλλο πρωί η θαμπάδα θα σας πει ¨καλημέρα».
  • Σας προτείνω να κάνετε δύο φορές την εβδομάδα μία ειδική μάσκα καθαρισμού anti-pollution για ένα πιο αποτελεσματικό πολεμά ενάντια στους δύσκολους ρύπους του περιβάλλον πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook