Σύμφωνα με τον επικεφαλής της NAI Ktimatiki, η νησίδα «Πάτροκλος» θα μπορούσε να ενταχθεί στο νομοσχέδιο fast track, σε περίπτωση που το ύψος μιας πιθανής επένδυσης ξεπερνάει τα 200 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει στο Capital.gr ο Πέτρος Γιατράκος, υπάρχουν επαφές με αριθμό επενδυτών. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Antoine Maalouf, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων MMC. Ο επιχειρηματίας που βρίσκεται από το 1970 στο τιμόνι της MMC -όπως είχε αποκαλύψει το Βloomberg- είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από περίπου μία τριετία για να αγοράσει το νησί, ωστόσο το εγχείρημα προσέκρουσε στην ελληνική γραφειοκρατία.

«Για να χτίσει κάποιος σε νησί απαιτούνται άδειες από πέντε διαφορετικά υπουργεία και φορείς, όπως τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εθνικής Άμυνας, αλλά και οι οικείες νομαρχίες» αναφέρει ο κ. Βασιλείου.

Πόσο κοστίζει όμως, το ιστορικό νησί «Πάτροκλος»;

Στο παρελθόν είχε τεθεί προς πώληση, κατά προσέγγιση έναντι 120 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η σημερινή του αξία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, με την οικογένεια Γιατράκου να δεσμεύεται από συμφωνίες εμπιστευτικότητας που έχει υπογράψει με Ρώσους και Άραβες επενδυτές.

Πάντως, αυτή την περίοδο, οι ιδιοκτήτες του νησιού βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με επενδυτές του εξωτερικού.

Γιατί όμως, μέχρι σήμερα η ιστορική νησίδα δεν έχει πουληθεί; «Υπήρξαν προσφορές σε τιμές χαμηλότερες από τις ζητούμενες, ενώ η οικογένεια Γιατράκου επιδιώκει να υλοποιηθεί στο νησί μία επένδυση που να συνάδει με την ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και κουλτούρα» αναφέρει ο κ. Βασιλείου.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook