Μια σειρά από παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Γόρτυνας, υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα, τις οποίες και εποπτεύει η δημοτική επιτροπή παιδείας. Τα έργα, που άλλα έχουν ήδη ολοκληρωθεί κι άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη, αποσκοπούν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κάτω υπό τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία της Γόρτυνας.

 Μεταξύ άλλων ο Δήμος προχώρησε στην αλλαγή των κουφωμάτων στο Γυμνάσιο της Βαγιονιάς, ένα έργο που ξεπέρασε σε κόστος τις 10.000 ευρώ, ενώ αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η αντικατάσταση του συνόλου της κεραμοσκεπής του Δημοτικού Σχολείου στο Τσιφούτ Καστέλλι.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κοκκινάκης, που αποτελεί μέλος της δημοτικής επιτροπής παιδείας και έχει την ευθύνη για τα θέματα που άπτονται της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που γίνονται στα σχολεία επισήμανε πως η δημοτική αρχή έχει ως πρωταρχικό στόχο να βελτιώσει, στο μέτρο του δυνατού τις συνθήκες εκπαίδευσης των μικρών δημοτών.

«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την ηγεσία του Δήμου, έχουμε τονίσει πως αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να βελτιώσουμε τις συνθήκες στις οποίες κάνουν μάθημα τα παιδιά, τόσο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και της δευτεροβάθμιας.

 Πριν λίγες ημέρες προχωρήσαμε στην αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων στο Γυμνάσιο Βαγιονιάς, τα οποία ήταν σε σχεδόν κατεστραμμένα. Τώρα αλλάζουμε την στέγη του 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Τσιφούτ Καστέλλι, η οποία ήταν σε άσχημη κατάσταση και έμπαζε νερά με αποτέλεσμα να οι συνθήκες μάθησης για τους 44 μαθητές να θεωρούνταν τριτοκοσμικές.

 Βέβαια έχουν προηγηθεί κι άλλες επεμβάσεις. Όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση αιθουσών προκάτ σε διάφορα σχολεία που είχαν ανάγκη, όπως στα Δημοτικά Σχολεία της Βαγιονιάς και του Ασημίου. Επίσης προχωρήσαμε στην εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης στο Νηπιαγωγείο του Αγίου Θωμά, ενώ αγοράσαμε καιμ έναν νέο καυστήρα για το Δημοτικό Σχολείο Βαγιονιάς. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να πάρουν σειρά κι άλλα σχολεία, όπως το Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίων Δέκα στο οποίο θα γίνουν επισκευές τόσο στο κτίριο, όσο και στον αύλειο χώρο.

 Γενικά έχουμε καταγράψει τις ανάγκες που έχουν τα σχολεία του Δήμου μας και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις όποιες ανάγκες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοκκινάκης. Να σημειωθεί πως πέρα από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στα υφιστάμενα σχολεία του Δήμου, έχει δρομολογηθεί παράλληλα και η κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων στο Ασήμι (βρίσκεται σε στάδιο αποπεράτωσης), στην Αγία Βαρβάρα (αναμένεται σύντομα η δημοπράτηση) και στους Αγίους Δέκα (θα εκπονηθεί σύντομα η σχετική μελέτη).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook