Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα μια νέα ανταγωνιστική οικονομία στη Ρωσία η οποία όπως παραδέχτηκε σήμερα πλήττεται από τη διαφθορά και είναι λιγότερο ελκυστική για τους επενδυτές.

\”Η Ρωσία δεν επιτρέπεται να έχει μια οικονομία, η οποία δεν εγγυάται τη σταθερότητα, την κυριαρχία και την ευημερία.
Έχουμε την ανάγκη μιας νέας οικονομίας\”¨, γράφει ο Πούτιν σε προεκλογικό του άρθρο που δημοσιεύεται στην οικονομική του εφημερίδα Vedomosti.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην \”συστημική\” διαφθορά, στο \”μη ικανοποιητικό\” επιχειρηματικό κλίμα και την \”απαράδεκτη\” εξάρτηση στις εξαγωγές πρώτων υλών.

\”Απέναντι στους ανταγωνιστές μας, η χώρα φαίνεται λιγότερο ελκυστική στους επενδυτές. Υπάρχει μια σημαντική διαφυγή κεφαλαίων\”, υπογράμμισε ο Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας από το 2000 ως το 2005 και σημερινός πρωθυπουργός. \”Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη διαφάνειας, η απουσία ελέγχου από την πλευρά της κοινωνίας στους δημοσίους υπαλλήλους, στις οικονομικές υπηρεσίες, το δικαστικό σύστημα και οι δυνάμεις της τάξης\”, τόνισε ο ίδιος. \”Πρόκειται για μια συστημική διαφθορά, αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους\”, υπογράμμισε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε πως \”δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος παρά τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων\” μετά την πρωτοβουλία του προέδρου Μεντβέντεφ να \”βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα\”.

Η εφημερίδα σχολιάζει το άρθρο του Πούτιν, εκφράζοντας τη λύπη της για το ότι ο ρώσος πρωθυπουργός δεν συνδέει τα οικονομικά προβλήματα με την ανάγκη πολιτικής μεταρρύθμισης: Ο Πούτιν αναφέρεται στην ανάγκη θεσμικής μεταρρύθμισης μόνο μια φορά ενώ μιλά συνέχεια για την ανάγκη προσέλκυσης κεφαλαίων.
\”Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος Πούτιν;\”, αναρωτιέται η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook