Εισηγήσεις να μην μεταβεί αυτή την εβδομάδα στο Ισραήλ, όπου έχει προσκληθεί από το Ισραηλινό Ινστιτούτο, δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με Τα Νέα, αρκετά στελέχη του κόμματος πρότειναν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην Αθήνα και να αναλάβει πρωτοβουλίες, κρίνοντας ότι, εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μεσούσης μιας από τις κρισιμότερες περιόδους για το μέλλον της χώρας, το κόμμα πρέπει να έχει παρόντα αρχηγό.

Πάντως, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα μεταβεί στο Ισραήλ», ενώ και το Ισραηλινό Ινστιτούτο που τον έχει προσκαλέσει ως κεντρικό ομιλητή στις εργασίες του την Τετάρτη αναφέρει την παρουσία του κ. Παπανδρέου στο επίσημο πρόγραμμά του.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στην Ιπποκράτους είναι η προσπάθεια συλλογής υπογραφών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάτω από κείμενο που θα ζητούσε αντικατάσταση του κ. Παπανδρέου.

Η προσπάθεια αυτή σταμάτησε, όμως πολλά στελέχη εκτιμούν ότι οι εξελίξεις επιβάλλουν την παρουσία ενός δυναμικού αρχηγού που θα ασχολείται με τη σύνθεση των απόψεων στο εσωτερικό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, η Βάσω Παπανδρέου επανέλαβε ότι «ο Γ.Παπανδρέου θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει, ώστε να υπάρχει συνοχή και καλύτερος συντονισμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι εύκολο να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο πρόβλημα με την πολιτική που ακολουθήσαμε και τη διαχείριση της πολιτικής. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας» είπε.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης επανέφερε, πρόσφατα, την πρότασή του για εκλογή ηγεσίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στην εφημερίδα Real News ότι «το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας».