Χάος επικρατεί στην πόλη Christchurch της Ν. Ζηλανδίας μετά τον 6,3 Ρίχτερ σεισμό που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει τον θάνατο 65 ανθρώπων. Κάτοικοι της πόλης που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο έσπευσαν να στείλουν τις μαρτυρίες τους στην ιστοσελίδα του BBC.

Doug Williams

Είμαι βιβλιοθηκονόμος και ήμουν στην εργασία μου όταν έγινε ο σεισμός. Τα βιβλία άρχισαν να πέφτουν από τα ράφια και ο κόσμος πανικοβλήθηκε. Το κέντρο της πόλης είναι κατεστραμμένο. Η βιβλιοθήκη μας υπέστη μεγάλες ζημιές, περισσότερες από αυτές του προηγούμενου σεισμού. Θα πρέπει να παραμείνει κλειστή για ένα διάστημα. Την ώρα του σεισμού άλλοι έτρεχαν έξω και άλλοι έμπαιναν κάτω από τα γραφεία. Μετά βγήκαμε όλοι έξω, αλλά οι μετασεισμοί συνεχίζονται. Μία γυναίκα έξω ήταν μέσα στα αίματα γιατί ενώ οδηγούσε έπεσε πάνω της μία καμινάδα!

Tanya Galbraith
Ημουν σε ένα μάθημα μαγειρικής. Ο σεισμός άρχισε σταδιακά και ξαφνικά όλο το δωμάτιο έτρεμε. Μετά έτρεμε ολόκληρο το κτήριο και όλοι μπήκαμε κάτω από τα θρανία μέχρι να νιώσουμε ότι ο σεισμός σταμάτησε και να βγούμε έξω. Ο κόσμος έκλαιγε από το σοκ. Ηταν πολύ χειρότερος από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου.

Grant Beedie
Ημουν στη δουλειά μου, σε ένα εργοστάσιο στο Sydenham. Πέσαμε όλοι στο πάτωμα με κλειστά μάτια. Επεφταν πράγματα συνεχώς από τα ράφια και οι τεράστιες μηχανές κουνιόντουσαν πέρα δώθε. Ηταν τρομακτικό, σχεδόν ξέσπασα σε λυγμούς. Για να γυρίσω πίσω στο σπίτι μου, μία διαδρομή 10 λεπτών, χρειάστηκα 1,5 ώρα! Όλα είναι σουρεαλιστικά εδώ.

Christopher Stent
Δούλευα από το σπίτι στον υπολογιστή, ο οποίος από τον σεισμό προσγειώθηκε στο στομάχι μου. Οι πίνακες έπεσαν από τον τοίχο και έξω μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Το σώμα μου ήταν σα να είχε βγει εκτός ελέγχου. Τα τηλέφωνα δε λειτουργούν.

protothema.gr με πηγή από το BBC