\”Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες δανειολήπτες, ανάμεσά τους και άνεργοι ή συνταξιούχοι, αντιμετωπίζουν πραγματικές δυσκολίες στην εξυπηρέτησή των οφειλών τους στα τραπεζικά ιδρύματα, εξαιτίας των δραματικών επιπτώσεων της κρίσης, όπως η εκτόξευση της ανεργίας, οι περικοπές στους μισθούς και η κατακόρυφη πτώση της καταναλωτικής κίνησης, το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία ενέργεια προκειμένου να παρασχεθούν διευκολύνσεις στις δυνατότητες αποπληρωμής.\”

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗΣΥ κ.Λευτέρη Αυγενάκη,στην οποία αναφέρονται και τα εξής :

\”Με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση, οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γεώργιος Κοντογιάννης, ζήτησαν από το αρμόδιο Υπουργείο να υλοποιηθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να ρυθμίζουν τα δάνεια που έχουν συνάψει χιλιάδες συμπολίτες μας, σχεδόν όλων των κλάδων και όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της αγοράς και τις πραγματικές συνθήκες αποπληρωμής των οφειλών.

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δεν έκρινε σημαντική την παρέμβαση των Βουλευτών, αλλά και την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών και δεν απάντησε στο βασικό ερώτημα που δεν είναι άλλο από την υλοποίηση της προαναφερθείσας προγραμματικής σύμβασης.

Αντ’ αυτού, απέστειλε τη λίστα των διευκολύνσεων που παρέχει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους δανειολήπτες δημόσιους υπαλλήλους. Αν και χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Τ. Π. & Δανείων, που με ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής, η μερική καταβολή τοκοχρεολυτικών δόσεων, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η αναστολή εξυπηρέτησης δανείων σε εξαιρετικές περιπτώσεις κ.ά., θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Σαχινίδη, ότι οι έλληνες πολίτες δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο ιδιωτικός τομέας πλήττεται ανεπανόρθωτα από την ύφεση και ο αριθμός των ανέργων αγγίζει πλέον το 1 εκατομμύριο.

Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει άμεσα να μελετήσει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ώστε να παράσχει ουσιαστική βοήθεια στους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να φθάσουν στην ανέχεια, εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής των δόσεων των δανείων τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook