Έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο για τις επόμενες ημέρες και στους κτηνοτρόφους να πάρουν μέτρα ασφαλείας για τα αιγοπρόβατα, απευθύνει η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, εν όψει της έντασης των καιρικών φαινομένων που αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Το μεσημέρι στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την ετοιμότητα και τον συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης ενόψει του κύματος κακοκαιρίας-μετά από σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας-που θα εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες στο νησί.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας και περιφερειακός σύμβουλος Αλέκος Ξωμεριτάκης, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στην Κρήτη Γιάννης Τζανοκωστάκης, ο Διευθυντής ΠΑΜ/ΠΣΕΑ Κρήτης Γιώργος Περισυνάκης, ο Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Παπαδάκης, η Γενική Διευθύντρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Δαμιανάκη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης, καθώς επίσης ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα ασφάλειας Γιάννης Κουφάκης.

Όπως διαπιστώθηκε στην σύσκεψη όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας βρίσκονται σε συνεννόηση και ετοιμότητα με τους δήμους αναφορικά με την διαχείριση των μηχανημάτων.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο σε σχέση με την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Υπάρχει συντονισμός με δήμους και υπηρεσίες ανά την Κρήτη και όπου απαιτηθεί θα παρέμβουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πολιτικός Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας και περιφερειακός σύμβουλος Αλέκος Ξωμεριτάκης.