Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και επτά τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε κοντά στην Πεσαβάρ, κύρια πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση, η οποία έγινε από έναν πεζό καμικάζι, είχε στόχο τον Χάτζι Ακχουνζάντα, που ήταν ένας από τους ηγέτες της ισλαμιστικής ανταρτικής οργάνωσης Ανσαρούλ Ισλάμ. Η οργάνωση αυτή βρίσκεται σε σύγκρουση με τις άλλες ένοπλες ανταρτικές οργανώσεις της περιοχής.

«Ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας, η οποία προκάλεσε τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο Χάτζι Ακχουνζάντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαχ. Ο απολογισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από άλλο υπεύθυνο της αστυνομίας στην Πεσαβάρ, τον Γιαμίν Χαν.

Η ένοπλη οργάνωση Ανσαρούλ Ισλάμ, η οποία έχει την έδρα της στην περιοχή Χάιμπερ όπου ζουν φυλές –ανάμεσα στην Πεσαβάρ και τα σύνορα με το Αφγανιστάν– συγκρούεται τακτικά κυρίως με την ανταρτική οργάνωση Λάσκαρ-ι-Ισλάμ.

Συνολικά περισσότεροι από 4.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εδώ και τεσσεράμισι χρόνια στο Πακιστάν από εκατοντάδες επιθέσεις –αυτοκτονίας στην πλειοψηφία τους– οι οποίες αποδίδονται κυρίως στους Ταλιμπάν. Τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί ο αριθμός των επιθέσεων αυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook