Ο Μπαράκ Ομπάμα θα ερχόταν ισόπαλος με τον Μιτ Ρόμνεϊ, στην περίπτωση που ο τελευταίος λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για να είναι υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όμως ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος θα κέρδιζε με ευκολία τους υπόλοιπους υποψήφιους των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Gallup που διενεργήθηκε για την εφημερίδα USA Today, ο Μιτ Ρομνεϊ φαίνεται να κερδίζει το 48% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, έναντι 47% ο Ομπάμα.

Αντίθετα ο απερχόμενος πρόεδρος θα κέρδιζε με διαφορά τον άλλο ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για το χρίσμα Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος λαμβάνει το 40% των ψήφων, έναντι του 54% του Ομπάμα.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι των Ρεμπλικάνων, ο Ρον Πολ, μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, θα λάμβανε το 43% έναντι 50% ο Ομπάμα και ο πρώην γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ 44% έναντι 51% ο Ομπάμα.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε μεταξύ της Τρίτης και του Σαββάτου σε 737 ψηφοφόρους, ενδέχεται να οφελήσουν την εκστρατεία του Ρόμνεϊ για το χρίσμα, καθώς ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης μπορεί να παρουσιαστεί ως ο μοναδικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων που είναι ικανός να κερδίσει τον Ομπάμα.
Αύριο Τρίτη ο Ρόμνεϊ θα αντιμετωπίσει τους άλλους τρεις ρεπουμπλικάνους υποψήφιους στη Φλόριντα, όπου πραγματοποιείται η τέταρτη εκλογική αναμέτρηση για το χρίσμα.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Κουίνιπιακ νικητής στη Φλόριντα φαίνεται να είναι ο Ρόμνεϊ με 43%, ενώ ακολουθούν ο Γκίνγκριτς με 29%, και τέλος ο Πολ και ο Σαντόρουμ με 11% ο καθένας.
Μέχρι στιγμής ο Γκίνγκριτς έχει κερδίσει τις προκριματιές εκλογές στη Νότια Καρολίνα, ο Ρόμνεϊ στο Νιου Χάμσαϊρ και ο Σαντόρουμ στην \’Αιοβα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook