Οι ζυθοποιίες στη Γερμανία παρήγαγαν την περασμένη χρονιά 98,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα μπύρας και το 84,2% της παραγωγής αυτής καταναλώνεται στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής Destatis, επισημαίνοντας μια σημαντική μείωση σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.

Η παραγωγή μπύρας στη Γερμανία έφτασε το 2000 τα 109,8 εκατόλιτρα και από τότε μειώνεται σταδιακά.

Το 2011 οι Γερμανοί κατανάλωσαν 82,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα μπύρας εγχώριας παραγωγής. Το 2000 είχαν καταναλώσει 98,8 εκατομμύρια.