Σειρά ελέγχων σε εμπορικά καταστήματα, που βρίσκονται στο κέντρο του Μιλάνου, πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο η ιταλική οικονομική αστυνομία.

Ειδικότερα, τη νύχτα του Σαββάτου πέρασαν από τον… μεγεθυντικό φακό τετρακοσίων 50 Ιταλών εφοριακών και ανδρών της οικονομικής αστυνομίας 120 μπαρ, ντίσκο και καφέ των γνωστότερων περιοχών του Μιλάνου, όπως Κόρσο Κόμο, Μπρέρα και Τιτσινέζε.

Διαπιστώθηκε ελλιπής έκδοση αποδείξεων ταμειακής μηχανής και η απασχόληση εκατό τουλάχιστον εργαζομένων, συχνά αλλοδαπών, που δεν είχαν κανενός είδους ασφαλιστική κάλυψη.

Οι εφοριακοί μπήκαν στα μαγαζιά περί τις έντεκα το βράδυ, περίμεναν να διαπιστώσουν πόσο μεγάλη θα ήταν η προσέλευση των πελατών και η κατανάλωση ποτών και λίγο πριν λήξει το ωράριο λειτουργίας, ξεκίνησαν τον έλεγχο.

Με τη δεύτερη επιχείρηση, χθες το πρωί, στο «μικροσκόπιο» μπήκαν οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων (κυρίως με είδη ένδυσης και υποδήματα) στην κεντρική πλατεία Ντουόμο, στην λεωφόρο Μπουένος \’Αιρες και πλατεία Καντόρνα.

Σε 75 περιπτώσεις (30% του συνόλου) διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδοθεί απόδειξη, ενώ κατασχέθηκε και σειρά ενδυμάτων -περισσότερα από εκατό- τα οποία δεν είχαν παραχθεί από τις γνωστές φίρμες, που αναφέρονταν στο διαφημιστικό καρτελάκι.

Η νέα αυτή σειρά ελέγχων θεωρείται άμεση συνέχεια εκείνων που πραγματοποιήθηκαν στην Κορτίνα (από τα γνωστότερα θέρετρα της χώρας) και στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η ένωση Ιταλών καταναλωτών Codacons στηρίζει την επιχείρηση, που έγινε στο Μιλάνο. Τα μέλη της θεωρούν ότι «πρωτοβουλίες σαν και αυτή θα πρέπει να λαμβάνονται, κάθε Σαββατοκύριακο, σε όλα τα κοσμικά και τουριστικά κέντρα της χώρας, σε εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και ξενοδοχεία, διευρύνοντας και τις κατηγορίες των μαγαζιών και λαμβάνοντας υπόψη, παραδείγματος χάρη, και τους χρυσοχόους, που δηλώνουν, κατά μέσο όρο, 13.500 ευρώ το χρόνο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook