Υψηλά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στη γενική απεργία που προκήρυξαν οι τρεις κεντρικές συνδικαλιστικές ομοσπονδίες εργαζομένων στο Βέλγιο (ABVV, ACV, ACLVB) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση ντι Ρούπο και ειδικότερα για τα σχέδια της βελγικής κυβέρνησης να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης και να επιβάλει σειρά μέτρων με στόχο την εξοικονόμηση 11,3 δισ. ευρώ.

Με βάση τα όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης απέργησαν όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες, υπήρξαν πολλές ακυρώσεις πτήσεων, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά, η παραγωγή στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών Audi και Volvo σταμάτησε και τα νοσοκομεία, όπως και τα μέσα ενημέρωσης λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη γενική απεργία που πραγματοποιείται στην χώρα με κοινή πρωτοβουλία των συνδικάτων μετά το 1993. Ενδεικτικό του ευρύτερου αντίκτυπου που έχει η πρωτοβουλία αυτή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι και το ότι αποτελεί κύριο θέμα όλων των σημερινών εφημερίδων, οι οποίες καλύπτουν με πολυσέλιδα ρεπορτάζ και αναλύσεις τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της εφημερίδας De Standaard, η χθεσινή απεργία αναμένεται να στοιχίσει 200 εκατομμύρια ευρώ στον βελγικό κρατικό κορβανά, ποσό που αναλογεί σε 45 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.