Το τελευταίο φύλλο της εξέδωσε χθες η δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας, η La Tribune, η οποία διέκοψε την κυκλοφορία της.

«Η La Tribune σας αποχαιρετά», ανέφερε ο πρωτοσέλιδος τίτλος του χθεσινού τελευταίου φύλλου της, ενώ από κάτω υπήρχε η φωτογραφία μιας εφημερίδας που φλέγεται.

Την εφημερίδα εξαγόρασαν ένας περιφερειακός εκδοτικός οίκος, ο France Economies Region, και ένας εκδοτικός οίκος εντύπων σε ηλεκτρονική μορφή, ο Hi-media, που σχεδιάζουν να την μετατρέψουν σε εβδομαδιαία.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα της εφημερίδας, latribune.fr, θα συνεχίσει να ενημερώνεται κανονικά.

Η La Tribune κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1987, αλλά από την αρχή βρισκόταν σε ανταγωνισμό με την Les Echos, τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας.

Η κατακόρυφη πτώση στα διαφημιστικά της έσοδα, στον απόηχο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την τάση προς τις δωρεάν ηλεκτρονικές εκδόσεις, επέσπευσαν το τέλος της εφημερίδας, η οποία τον περασμένο χρόνο κήρυξε πτώχευση.

Την εποχή εκείνη η κυκλοφορία της κυμαινόταν στα 65.000 φύλλα.

Η La Tribune είναι η δεύτερη γαλλική ημερήσια εφημερίδα που διακόπτει την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσής της τους τελευταίους δύο μήνες.

Τον Δεκέμβριο, η France Soir διέκοψε την κυκλοφορία της διατηρώντας μόνο την ηλεκτρονική της έκδοση μετά από 67 χρόνια.