Η τσέχικη εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της 5θυρης έκδοσης του νέου Citigo, η οποία θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της στην Έκθεση της Γενεύης.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Citigo, όπως και το αντίστοιχο Mii της Seat, δεν αποτελούν παρά το alter ego του γνωστού μας VW Up!, του νέου «μικρού» της γερμανικής εταιρείας που από την πρώτη στιγμή κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω του τα φλας τις δημοσιότητας. Σήμερα, όπως συνέβη και με το μοντέλο της «μαμάς» VW, την πρεμιέρα της πραγματοποιεί και η 5θυρη παραλλαγή της πρότασης των Τσέχων, την οποία θα δούμε για πρώτη φορά στις 8 Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Σχεδιαστικά, οι αλλαγές ξεκινούν και τελειώνουν από τη μεσαία κολώνα και πίσω. Εκεί δηλαδή όπου οι σχεδιαστές της εταιρείας έχουν προσθέσει… αρμονικά δύο επιπλέον πόρτες, οι οποίες αυξάνουν την πρακτικότητα και την ευκολία επιβίβασης/αποβίβασης των πίσω επιβατών. Κατά τα άλλα, δεν αναμένονται αλλαγές, όπως και στο Up!, στον τομέα των χώρων στο εσωτερικό. Ομοίως, στα μηχανικά μέρη δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς την κίνηση στο 5θυρο Skoda Citigo θα συνεχίζουν να προσφέρουν οι δύο γνωστές εκδοχές του νέου 3κύλιδρου 1.000άρη του Ομίλου της VW, οι οποίες αποδίδουν 60 και 75 ίππους.

Το νέο Citigo, τόσο στην 3θυρη όσο και στην 5θυρη παραλλαγή του, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην εκπλήρωση των φιλόδοξων σχεδίων της τσέχικης εταιρείας, οι οποίες αφορούν στην επίτευξη πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2018 της τάξης των 1,5 εκατομμυρίων μονάδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook