Τελευταία ενημέρωση 15:32

Τα πρώτα προβλήματα, ως συνέπεια της κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο της Κρήτης έκαναν σήμερα την εμφάνιση τους,ενώ το μεσημέρι εξασθένησαν οι άνεμοι με αποτέλεσμα να επιτραπεί ο απόπλους των σκαφών.

Εκτός από τις μικρές κατά μήκος του οδικού δικτύου κατολισθήσεις λόγω της βροχόπτωσης, το πρωί είχαν κλείσει εξαιτίας του χιονιού  οι επαρχιακές οδικές αρτηρίες στο δήμο Σφακίων από τ΄Ασκύφου μέχρι την Ίμπρο,  στο ύψος των Λάκκων, καθώς και στο δρόμο για τον Ομαλό από στο ύψος του Σέμπρωνα.

Κλειστά επίσης έμειναν το σχολεία στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Κρήτης,κυρίως σε Χανιά και Ρέθυμνο,στις οποίες υπήρξε πρόβλημα λόγω των χιονοπτώσεων.

Πάντως  από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την διάνοιξη των οδικών οδών,ενώ τα μηχανήματα θα παραμείνουν συνεχώς σε επιφυλακή, αν και στην περίπτωση που ενταθούν οι χιονοπτώσεις στην διάρκεια της νύχτας είναι δεδομένο πως οι δρόμοι θα ξανακλείσουν.

Στο μεταξύ μικροκατολισθήσεις σημειώνονται και στο  οδικό δίκτυο της Κρήτης, ενώ σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές καθώς λόγω των βροχοπτώσεων ανα πάσα στιγμή μπορεί να συμβούν κατολισθήσεις.

Πάντως όσοι σκοπεύουν να κινηθούν στις ορεινές περιοχές και στους τέσσερεις Νομούς του νησιού, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσσίδες καθώς σε κάποιες περιοχές (π.χ. Πέτρας Σελί-Ομαλός-Σφακιά-Ανώγεια κλπ) ήδη είναι απαραίτητες, ενώ σε άλλες μπορεί να χρειαστούν στην συνέχεια της ημέρας.
 
Η πρόγνωση του καιρού σήμερα και αύριο στην Κρήτη

Χανιά
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στα Χανιά σήμερα το βράδυ, με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 1/2, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από ανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Ρέθυμνο
Βροχερός θα είναι ο καιρός στο Ρέθυμνο σήμερα το βράδυ, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 5 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 1/2, προβλέπεται ασθενής βροχή, με την θερμοκρασία στους 6 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Ηράκλειο

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 1/2, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 6 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί και στον 'Αγιο Νικόλαο  απόψε, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 1/2, περιμένουμε ασθενή βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα υπάρχουν νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.