Ευφάνταστη και δυσάρεστη χαρακτήρισε τη γερμανική πρόταση περί επιτροπείας της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει τη «δίψα» της Γερμανίας για δημοσιονομική πειθαρχία, ο Μ.Μόντι σημείωσε ότι «τη δίψα αυτή τη βιώνουν όλοι στην Ευρώπη».

Δήλωσε, επίσης, ότι οι κυβερνήσεις των χωρών του Βορρά που διψούν για δημοσιονομική πειθαρχία θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες τους ότι οι χώρες της Μεσογείου κάνουν προόδους.

«Εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε θετικά, αλλά και αυτοί πρέπει να μπορέσουν να μας αγκαλιάσουν και όχι να μας στραγγαλίσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε ότι απευθύνεται περισσότερο στο εσωτερικό ορισμένων χωρών, στα εθνικά τους κοινοβούλια και στην κοινή γνώμη, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να υπογράψουν κάτι το οποίο είναι σε θέση να το σεβαστούν και όχι να βάλουν την υπογραφή τους υπό την απειλή όπλου.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook