Δεκάδες αστυνομικοί από την Κρήτη αναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας για την Αθήνα προκειμένου να ενισχύσουν τις εκεί Αστυνομικές Δυνάμεις εν\’ όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα \”Ρεθεμνιώτικα Νέα\”, ο μεγαλύτερος αριθμός ενστόλων μετακινήθηκε από τις υπηρεσίες του Ρεθύμνου.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Μανόλης Παραβολιδάκη,

\”από το Νομό Ρεθύμνου έχει αναχωρήσει μια διμοιρία είκοσι ενός ανδρών αλλά παράλληλα συμμετέχουν και κάποιες ομάδες από τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων.\”

Ερωτηθείς, ο κ. Παραβολιδάκης για αν η μετακίνηση των αστυνομικών θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αστυνόμευση του Ρεθύμνου ο Αστυνομικός Διευθυντής, απάντησε ότι,

\”είναι αλήθεια ότι όσο μικραίνει ο αριθμός των αστυνομικών, δημιουργείται ένα μικρό κενό, ωστόσο, ο σχεδιασμός που έχει γίνει από την αστυνομική Διεύθυνση, νομίζω ότι είναι ο σωστός και δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς υπάρχουν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που μπορούν να συνδράμουν στην αστυνόμευση, τόσο της πόλης, όσο και της υπαίθρου.\”

Συγκεκριμένα, συνολικά 38 άνδρες της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και ειδικότερα διμοιρία 22 ατόμων και 16 άνδρες από το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Ηράκλειο

Από το Ηράκλειο μετέβησαν 16 άνδρες των ΤΑΕ

Χανιά

Ομοίως από τα Χανιά αναχώρησαν 16 άνδρες των ΤΑΕ

Λασίθι

Μεγάλη είναι και η δύναμη που απέστειλε ο νομός, όχι ωστόσο χωρίς διαμαρτυρίες.

Συγκεκριμένα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου έφυγε μια διμοιρία 18 ανδρών αλλά και 4 ακόμη άντρες από τα ΤΑΕ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου όμως, με ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή εξέφρασε την διαμαρτυρία της για την μετακίνηση τέτοιου εύρους αστυνομικής δύναμης καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την αστυνόμευση του νομού.

Η Ένωση μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, απέστειλε έγγραφο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με το οποίο ζήτησε την ακύρωση της σχετικής διαταγής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook