Αντιμέτωπο με πρόβλημα επιβίωσης το ΠΑΣΟΚ, τα ποσοστά του οποίου \”έπιασαν\” μονοψήφιο ποσοστό σε δημοσκόπηση της εταιρείας \”To The Point\” -για την ΕΤ3-, η οποία παράλληλα καταγράφει την έντονη αίσθηση απελπισίας που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Συγκεκριμένα – από εκείνους που δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες – το 18,6% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει ΝΔ, 8,7% ΚΚΕ, 8,2% ΣΥΡΙΖΑ, 7,5% \”Δημοκρατική Αριστερά\”, 7% ΠΑΣΟΚ, 4,3% ΛΑΟΣ, 3,5% Οικολόγους Πράσινους, 1,7% \”Χρυσή Αυγή\”, \”άλλο κόμμα\” απαντά το 9%, ενώ ένας στους τέσσερις (24,2%) παραμένει αναποφάσιστος.

Το 7,2% των ερωτηθέντων αρνήθηκε να δώσει απάντηση.

Η έρευνα καταγράφει έντονη απογοήτευση από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το 55,4% αξιολογεί αρνητικά το έργο της, ενώ θετικά μόνο το 16,7%. Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά απαντά το 24,7%, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 οι αρνητικές απόψεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Ενδεικτικό του κλίματος στην κοινωνία είναι ότι στην ερώτηση \”τι περιμένετε από την κυβέρνηση;\” ένας στους τρεις (το 32,3%) απαντά ότι \”δεν περιμένει τίποτα\”.

Το 10,8% περιμένει από την κυβέρνηση να μειώσει την ανεργία, ίδιο ποσοστό περιμένει \”να σώσει τη χώρα\”, το 8,2% \”να αυξήσει τους μισθούς\”, το 6,6% \”να μειώσει τους φόρους\”, το 5,3% περιμένει ανάπτυξη και το 4,3% περιμένει \”αντίσταση στο ΔΝΤ\”.

Το 30% των ερωτηθέντων απαντά ότι θέλει \”εκλογές το συντομότερο\”, ενώ το 16,8% ζητεί εκλογές \”όταν λήξει η θητεία της Βουλής\”.

Όσον αφορά στην τωρινή κατάσταση και την \”επόμενη ημέρα\” στο ΠΑΣΟΚ, το 57% θεωρεί ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης και το 22,5% ότι θα συρρικνώνεται συνεχώς όσο επιδεινώνεται η κρίση.

Σε σχέση με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το ποιος θα θεωρείται καταλληλότερος, το συντριπτικό προβάδισμα διατηρεί η επιλογή \”κανένας\” με 51,4%, ενώ ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 8,5%.

Έπονται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 6%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 1,9%, ο Γιώργος Παπανδρέου με 1,6%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 1,4% και η Άννα Διαμαντοπούλου 1,3%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook