Η κακοκαιρία σαρώνει την Ευρώπη, όπου αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών το τελευταίο τριήμερο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Πολωνία, οι οποίες έπεσαν στους 27 βαθμούς κάτω από το μηδέν στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, στοίχισαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία.

Στη χώρα, συνολικά από την αρχή του χειμώνα, 48 άνθρωποι υπέκυψαν από το ψύχος, από τους οποίους 22 τον Ιανουάριο, 19 τον Δεκέμβριο και 7 τον Νοέμβριο. «Οι αριθμοί αυτοί», σύμφωνα με την Γκράζινα Πουσάλσκα, εκπρόσωπο της πολωνικής εθνικής αστυνομίας, «είναι σαφώς χαμηλότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που οφείλεται στο ότι ο χειμώνας ήταν στην αρχή ιδιαίτερα ήπιος».

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος λόγω οξείας υποθερμίας το τελευταίο 24ωρο στη Ρουμανία, στις επαρχίες Τουλτσέα (ανατολικά), Μποτοσάνι, Νέαμτ (βόρεια) και Ολτ (νότια).

Στους -29 η θερμοκρασία στην Βουλγαρία

Στη Βουλγαρία οι αρμόδιες αρχές κήρυξαν «πορτοκαλί συναγερμό» για σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, λόγω του πολικού ψύχους που επικρατεί. Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή χιονόπτωση στις οδικές και τις εναέριες μεταφορές χθες στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι αρχές συνέστησαν στα 15 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να μη χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook