«Για άλλη μια φορά ένας Ελληνας πρωθυπουργός πήγε σε μια σύνοδο κορυφής, όχι για να μεταφέρει την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας και τις διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, αλλά για να ακούσει και να μεταφέρει τους κυρίαρχους εκβιασμούς των εταίρων στον ελληνικό λαό», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι αυτή η στάση τηρήθηκε «παρά τους λεονταρισμούς των τελευταίων ημερών από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και από τον πρωθυπουργό, που επέλεξαν προ διμήνου για να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή».

Υποστήριξε ακόμη ότι «οδηγούμαστε σε αδιέξοδο» και εκτίμησε ότι «εάν επιτευχθεί η συμφωνία του PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, τότε θα οδηγηθούμε σε μια πρωτοφανή ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και φυσικά σε ένα πλιάτσικο για τους ομολογιούχους και για την ΕΚΤ».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι «όλα όσα μας παρουσιάζουν ως μονόδρομο στις επιλογές όχι μόνο δεν οδηγούν σε λύση, αλλά βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την κρίση».

«Είμαστε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία», πρόσθεσε, «η μόνη δυνατότητα να την αποφύγουμε είναι ο ελληνικός λαός να διεκδικήσει να μπει δυναμικά στο προσκήνιο, να ακουστεί η φωνή του και ο λόγος του και να διεκδικήσει ένα διαφορετικό μέλλον απ' αυτό το ζοφερό που μας προδιαγράφουν οι διαδοχικές αποφάσεις των συνόδων κορυφής».