Επιτυχημένο και παραγωγικό χαρακτήρισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την διάρκεια της 4ης συνάντησης της ολομέλειας του ΠΣΚΚ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

 Παρουσία του Προέδρου του ΠΣΚΚ, Καθηγητή Λευτέρη Οικονόμου και εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δήμων αλλά και παραγωγικών τάξεων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης αφού ευχαρίστησε για την ενεργή και εθελοντική συμμετοχή των εκατοντάδων μελών από φορείς της Κρήτης ανακοίνωσε:

-Την ίδρυση του Δικτύου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΔΕΚΑ) που θα αναλάβει τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων

-Την άμεση προκήρυξη των Βραβείων Καινοτομίας έχοντας διασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι

-Την προκήρυξη Υποτροφιών Τεχνολογικής Εξειδίκευσης, αξιοποιώντας πόρους από την πράξη «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας» του προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, η χώρα μας διανύει μια από τις δυσκολότερες περιόδους στη μεταπολεμική της ιστορία. Η Κρήτη έχει τη δυναμική αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πρωτοπορήσει στην εθνική προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μας. Η αξιοποίηση και ενίσχυση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στον πολιτισμό, στην ενέργεια, στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση και την έρευνα πρέπει να αποτελέσουν τα θεμέλια της αειφόρου ανάπτυξης της Κρήτης» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμπληρώνοντας: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η εξαίρετη, μοναδική στην Ελλάδα και για πρώτη φορά συντονισμένη προσπάθεια μπορεί και θα αναδείξει την καινοτομία σε εφαλτήριο βιώσιμης ανάπτυξης για το νησί μας».

Για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ο πρόεδρος του ΠΣΚΚ Λευτέρης Οικονόμου εξήρε τις προτάσεις που έχουν γίνει από τις δέκα ομάδες εργασίας για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη Κρήτη.
«Αυτό που απομένει είναι η υλοποίηση, και ήδη κάποια από αυτά προχωρούν σημαντικά και έχουν να κάνουν με την ενέργεια και το περιβάλλον», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΣΚΚ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook