Είκοσι κρητικές επιχειρήσεις έλαβαν μέρος στην 1η Διεθνή Έκθεση Εξοπλισμού και Τροφοδοσίας Ξενοδοχείων, Μονάδων Διαμονής, Εστίασης και Ψυχαγωγίας HOREXPO,που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από 27 έως 29 Ιανουαρίου 2012.

Η κρητική επιχειρηματική αποστολή συμμετείχε στην Έκθεση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «ΣΥΝΕΡΓΩ» σε συνεργασία των Επιμελητήριων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου.
«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, συμπαραστέκεται και στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια αναπτυξιακού χαρακτήρα. Ελπίζω τα αποτελέσματα της έκθεσης να είναι θετικά για τις επιχειρήσεις και την οικονομία του τόπου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οποίος μετείχε στην αποστολή.

Στη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις στις οποίες επίσης συμμετείχε το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network – σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης προσφέροντας εδέσματα βασισμένα στο Κρητικό Πρότυπο Διατροφής.

Στις επόμενες δράσεις του Προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΩ» συμπεριλαμβάνεται μια Έκθεση τροφίμων – ποτών που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Κρήτη με τη συμμετοχή Κυπριακών Επιχειρήσεων και μια ακόμη Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Κύπρο.

Το έργο «ΣΥΝΕΡΓΩ» αφορά ολοκληρωμένες δράσεις κοινής προώθησης – προβολής Κρητικών και Κυπριακών προϊόντων και επιχειρήσεων στην Κύπρο και στην Κρήτη. Υπάγεται στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013» το οποίο αφορά την ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook