Με αίτηση που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, από πολίτες  που διαπνέονται από αισθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, βρίσκεται υπό ίδρυση Σύλλογος με την επωνυμία ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, με έδρα τον Δήμο Ηρακλείου.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που πλήττονται ιδιαίτερα από την τρέχουσα ηθική και οικονομική κρίση.

Η προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου πρόταξε ως δράση πρώτης προτεραιότητας τη δημιουργία ενός Ιατρείου και ενός Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν καμία θεσμική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ανασφάλιστοι), καθώς και κάθε δυνατή στήριξη για την προάσπιση και την προαγωγή της υγείας τους.

Για τον σκοπό αυτό η προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου βρίσκεται σε επαφές διερεύνησης δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασιών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τόπου, όπως είναι η Εκκλησία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις, καθώς και με κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο επιθυμεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην ευόδωση του έργου αυτού.

Στόχος της δημοσιοποίησης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι αφενός η γνωστοποίηση του υπό ίδρυση Συλλόγου, αφετέρου το κάλεσμα μελών, φίλων, υποστηρικτών και, κυρίως, εθελοντών, τόσο από τον χώρο των λειτουργών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, όσο και από τους υπόλοιπους χώρους και τον γενικό πληθυσμό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο της Ομάδας Γραμματειακής Υποστήριξης του Συλλόγου (σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων): 2810-287814

Τέλος  την Τετάρτη 1/2, στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανοιχτή συνάντηση των μελών του συλλόγου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook