Με επείγουσα επιστολή προς τον προς τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Παν. Ρήγα αλλά και προς παράγοντες της τοπικής και περιφερειακής ηγεσίας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο λιμάνι της περιοχής.

Συγκεκριμένα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκλήθηκε μετατόπιση των τσιμεντένιων μπλόκων που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του λιμανιού.  Η αποκατάσταση των ζημιών κατά το Δήμαρχο πρέπει να γίνει άμεσα καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ψαράδων που εργάζονται στην περιοχή αλλά και των περιουσιών τους.

Για το λόγο αυτό με  επιστολή που έχει το χαρακτήρα του επείγοντος, ο Δήμαρχος απαιτεί την έγκριση κονδυλίου ύψους 600.000ευρώ προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, διότι η πρόσφατη θαλασσοταραχή προξένησε επιπλέον ζημιές στο λιμάνι, τα τετράποδα και οι φυσικοί ογκόλιθοι έχουν ολισθήσει σε ένα μεγάλο βαθμό και χρειάζεται άμεση συμπλήρωση της υπάρχουσας προστασίας του λιμανιού. Αν αυτό δε γίνει, υπάρχει ο κίνδυνος σε ανάλογα καιρικά φαινόμενα να σπάσει το λιμάνι της Ιεράπετρας και τότε θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να αποκατασταθεί μια τέτοια υποδομή»

»Για το λόγο αυτό έστειλα κατεπείγον έγγραφο προς τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης του νησιού αιτούμενος μια κατ' ελάχιστον πίστωση 600.000 €, προκειμένου να ενισχυθεί το λιμάνι. Η σημερινή κατάσταση του λιμανιού έχει ως αποτέλεσμα την παροχή μειωμένης ασφάλειας στα αλιευτικά σκάφη της περιοχής και οι αλιείς είναι ανήσυχοι γιατί οι περιουσίες τους κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή»