Η γευστική δοκιμή του φρέσκου ελαιόλαδου (Αγουρέλαιο) από μικρούς παραγωγούς και μέλη του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας με τη συνεργασία ειδικών στο ελαιόλαδο πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Capritzioza στα Χανιά σήμερα το βράδυ.

Υπήρξε ανάλυση της διατροφικής αξίας του έξτρα παρθένου ελαιολάδου και ειδικότερα του φρέσκου ελαιολάδου (αγουρέλαιο), από τη διατροφολόγο Γεωργία Πετράκη καθώς και από τους
Δημητριάδη Γιώργο από τη Biolea, και Λιονάκη Σπύρου, γεωπόνο καθηγητή δενδροκομίας Τ.Ε.Ι Κρήτης.