Η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ βάρυνε το κλίμα στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, με τον Dow Jones να κινείται στο κόκκινο στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης τους δείκτες στη Νέα Υόρκη να κλείνουν με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές. Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, που αποχαιρέτησαν τον καλύτερο Ιανουάριό τους τα τελευταία 14 χρόνια.

Στη Νέα Υόρκη, η απροσδόκητη υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 61,8 τον Ιανουάριο προστέθηκε στις ειδήσεις για χαμηλότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις των Exxon Mobil και UPS.

Στην «πράσινη» πλευρά της συνεδρίασης βρέθηκαν ωστόσο οι περισσότερες μετοχές των χρηματοπιστωτικών, όπως των Goldman Sachs, Morgan Stanley.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαίκός StoxxEurope 600 κατέγραψε την ισχυότερη άνοδό του για Ιανουάριο από το 1998, ενισχυμένος από την αρχή του μήνα κατά 4%.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,22% ενώ στο Παρίσι ο CAC ενισχύθηκε κατά 1,01%. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 έκλεισε με άνοδο 0,2%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έκλεισε στις 12.632,68 μονάδες, με πτώση 0,17%. Ο Nasdaq έκλεισε οριακά ενισχυμένος κατά 0,07% ενώ o S&P500 κατέγραψε οριακή υποχώρηση 0,05%.


in.gr