Αυξημένη ανησυχία προκαλεί στους χρήστες του Διαδικτύου η νέα πολιτική απορρήτου της Google. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, από την 1η Μαρτίου προχωρά σε αλλαγές σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των υπηρεσιών της και τις ρυθμίσεις απορρήτου.

Πιο συγκεκριμένα, η Google θα παρακολουθεί τις δραστηριότητες των χρηστών σε όλες τις ιστοσελίδες της (Gmail, YouTube, Google+ κτλ), θα συλλέγει και θα συνδυάζει δεδομένα ώστε να προσφέρει μια περισσότερο ενοποιημένη εμπειρία που έχει ως στόχο να γνωρίσει τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις καθενός από εμάς. Για παράδειγμα, βάσει των πληροφοριών που ανταλλάσσουμε στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας ή βάσει των αναζητήσεων μας στο Google, θα προβάλλει σχετικές διαφημίσεις. Ή ακόμα, έχοντας φτιάξει ένα «προφίλ» για τον κάθε χρήστη, θα μπορεί να εμφανίζει τα αποτελέσματα (εικόνες, ιστοσελίδες, βίντεο, έγγραφα) που θεωρεί περισσότερο σχετικά σε κάθε μας αναζήτηση.

Πολλοί πιστεύουν πως ο αμερικανικός κολοσσός του Internet, προσπαθεί να βαδίσει στα χνάρια άλλων ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, χτίζοντας ένα «οικοσύστημα» υπηρεσιών και ιστοσελίδων που θα γνωρίζει τα πάντα για εμάς… Δε θα υπήρχε καμιά ένσταση εκ μέρους μας αν όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις των ρυθμίσεων απορρήτου ήταν προαιρετικές. Δυστυχώς όμως είναι υποχρεωτικές, και αυτό σίγουρα είναι τρομακτικό και απογοητευτικό μιας και οι όροι «προσωπικά δεδομένα» και «ιδιωτικότητα» παύουν να υφίστανται στο «παγκόσμιο χωριό» του Διαδικτύου από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους…

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σχετική σελίδα της Google: http://www.google.gr/intl/el/policies/


(myphone)