«Λουκέτο» στα καταστήματά τους θα βάλουν την Τετάρτη από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί οι έμποροι σε ολόκληρη την Κρήτη συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ο εμπορικός κόσμος ήδη από την Δευτέρα είναι σε αναβρασμό με τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών και των εμπορικών συλλόγων να επισκέπτονται εκπροσώπους φορέων και της αυτοδιοίκησης προκειμένου να τους ενημερώσουν για το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην αγορά.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ.Γιάννης Μαργαρώνης \”ήδη έχουμε καταθέσει υπόμνημα 120 σημείων-προτάσεων του Ελληνικού εμπορίου στην Περιφέρεια Κρήτης καθώς το εμπόριο περνάει την πιό δύσκολη ιστορικά στιγμή του και ζητάει με προτάσεις την επίλυση των θεμάτων του\”.

Κεντρικό σύνθημα της τρίωρης στάσης εργασίας είναι: \”Κλείνουμε την Τετάρτη μέχρι τις 11 π.μ. για να μην μας κλείσουν για πάντα\”, ενώ σύμφωνα με τον κ.Μαργαρώνη οι έμποροι λένε :

\” Όχι στο στέγνωμα της αγοράς απο τις ελληνικές τράπεζες. Όχι άλλα λουκέτα στα μαγαζιά. Όχι στην μετατροπή των εμπορικών δρόμων των πόλεων σε \”νεκροταφεία\” του μικρομεσαίου ελληνικού εμπορίου. Όχι στην φοροδιαφυγή του υπαίθριου εμπορίου. Όχι στην ανεξέλεγκτη λειτουργία εμπορικών υπερχώρων. Όχι στην άλωση της ελληνικής αγοράς απο τους πολυεθνικούς ομίλους. Όχι στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας\”.

Στο αυριανό κλείσιμο των καταστημάτων για τρεις ώρες,  θα συμμετέχει και ο φαρμακευτικός σύλλογος Χανίων με αποτέλεσμα και όλα τα φαρμακεία να ανοίξουν μετά τις 11 το πρωί.

Στο μεταξύ στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συνεκλήθει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Κισάμου, Πλατανιά και Σούδας, όπου συζητήθηκαν και τα επιμέρους προβλήματα και τρόποι κοινής αντιμετώπισής τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook