Ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ μπεν Γιάσεμ αλ- Θάνι ζήτησε σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να δράσει για να σταματήσει τη «φονική μηχανή» του συριακού καθεστώτος και να δώσει τέλος στην «ανθρωπιστική τραγωδία».

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας παρουσία των υπουργών Εξωτερικών πολλών ξένων χωρών, ο πρωθυπουργός του Κατάρ εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα εγκριθεί το ψήφισμα που υποστηρίζει τις αποφάσεις του Αραβικού Συνδέσμου, κατηγορώντας το καθεστώς της Δαμασκού ότι «σκοτώνει τον ίδιο το λαό του». Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου και ο πρωθυπουργός του Κατάρ παρουσίασαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μία έκθεση της αποστολής των παρατηρητών στη Συρία.

«Ερχόμαστε ενώπιον του Συμβουλίου σας για να σας ζητήσουμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική τραγωδία που λαμβάνει χώρα στη Συρία», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ. «Δε ζητάμε μία στρατιωτική επέμβαση, δεν είμαστε υπέρ μιας αλλαγής του καθεστώτος αλλά υποστηρίζουμε τις οικονομικές πιέσεις ώστε να καταλάβει το συριακό καθεστώς» πρόσθεσε. Η κατάσταση στη Συρία είναι «μία απειλή για ολόκληρη την περιοχή», σημείωσε.

Ο Χαμάντ μπεν Γιάσεμ αλ- Θάνι ανέφερε ακόμη ότι η συριακή κυβέρνηση απέτυχε να δεχθεί το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία με αποτέλεσμα ο παναραβικός οργανισμός να ζητήσει την επιβολή κυρώσεων κατά της Δαμασκού. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελ Αράμπι κάλεσε το Συμβούλιο να λάβει «γρήγορη και αποφασιστική δράση» για το ζήτημα της Συρίας, προσθέτοντας ότι τα αραβικά κράτη προσπαθούν να αποφύγουν τη ξένη στρατιωτική επέμβαση απέναντι στην κρίση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook